Αγία Γραφή ( Audio )

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ 06/12/2010 

Γενικά στοιχεία 

Η ηχογράφηση της Καινής Διαθήκης στη δημοτική που έγινε για πρώτη φορά σε εκπλήρωση ενός «τάματος» του ενός εκ των συντελεστών της «αγκαλιάστηκε» από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία. Το έργο διάρκειας περίπου 24 ωρών περιβλήθηκε μουσικά από αυθεντική μουσική που συνετέθη ηλεκτρονικά σε περιβάλλον midi, από τον μουσικό, ηχολήπτη κ. Γιώργο Ζαγόρη, παρήχθη σε 10.000 αντίτυπα μέσα σε κασετίνα που περιείχε 2 ψηφιακούς δίσκους cd σε μορφή Mp3. Από αυτά τα 7.000 εδόθησαν δωρεάν από τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο που έγραψε και το εισαγωγικό σημείωμα που υπήρχε στη συσκευασία, βλέπε Παράρτημα 1. Τα υπόλοιπα 3.000 παρήχθησαν για λογαριασμό της εταιρίας που τα διακίνησε έναντι του συμβολικού ποσού των 5,5 ευρώ και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν τα 2645.

Προβολή του έργου 

Χωρίς να γίνει η παραμικρή διαφήμιση, καταχώρηση ή άλλη προωθητική ενέργεια το έργο έτυχε ενθουσιώδους πολύ θετικής υποδοχής από όλες τις εκκλησιαστικές παραδόσεις και ιδιαίτερα στο ίντερνετ. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:

 1. Το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea.gr έγινε χορηγός επικοινωνίας και δημοσίευσε τρία άρθρα από τις 6 Δεκ. 2010 έως τις 7 Ιαν. 2011 ενώ ταυτόχρονα είχε στην πρώτη σελίδα του καταχώρηση, (banner ) με την ροζέτα του cd που οδηγούσε τους αναγνώστες σε ειδική ηλεκτρονική σελίδα που δινόταν περισσότερες πληροφορίες για το έργο,τα άρθρα αυτά έτυχαν εξαιρετικής αναγνωσιμότητας ως ακολούθως:

Η αναγνωσιμότητα του άρθρου έφτασε τις 234.567 και από τους οποίους 77.300 άκουσαν ή «κατέβασαν» ηλεκτρονικά από την ειδική σελίδα, τουλάχιστον από 6 κεφάλαια της Καινής Διαθήκης.

 1. Στην μηχανή αναζήτησης google αν κάποιος βάλει τις λέξεις-κλειδιά: Καινή διαθήκη, ηχογραφημένη, δημοτική mp3 οδηγείται σε 172 αποτελέσματα που αφορούν όλα το έργο της Βιβλικής Εταιρίας και είναι όλα αναδημοσιεύσεις από τις δύο βασικές που προαναφέρθηκαν. Παραθέτουμε μερικές:
  1. http://www.godradio.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-mp3-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/
  2. http://mikrobio.wordpress.com/2010/12/17/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-mp3/
  3. http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1432:-mp3-&catid=99:news&Itemid=369

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: περισσότεροι από 370.000 αναγνώστες. 

ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 

 1. Ο Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Ορθόδοξη Μαρτυρία» 104 FM καθιέρωσε την αναμετάδοση κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στις 20.30 αποσπασμάτων από το έργο διάρκειας 30 λεπτών τη φορά και με τον δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Βαραλή μετέδωσε εκτενή συνέντευξη των δύο συντελεστών του έργου σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας.
  1. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ: ( Κλικ εδώ )

Η Εφημερίδα σε ολοσέλιδο άρθρο της στο κυριακάτικο φύλο της 16ης Ιανουαρίου 2011 που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ιντερνετ και αναδημοσιεύτηκε από 20 άλλες ιστοσελίδες κάνει εκτενή αναφορά στο έργο με θετικότατα σχόλια στο οποίο αναφέρονται και οι απόψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Οικονόμου: Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κάνει λόγο για «ένα εξαιρετικό έργο», ενώ ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, εκτιμά ότι «είναι θαυμάσια ιδέα και ως σύλληψη και ως εκτέλεση, που θα παρηγορήσει πάρα πολύ κόσμο».

 1. Η ιστοσελίδα www.infokids.gr παρουσίασε το έργο με τίτλο: Η Καινή Διαθήκη σε Mp3 στη Δημοτική Γλώσσα Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ιστοσελίδα που προβάλλει ζητήματα που αφορούν τα παιδιά είναι από τους κυριότερους υποστηρικτές του έργου των Μ.Κ.Ο το Χαμόγελο του Παιδιού και των Παιδικών χωριών SOS.

http://www.infokids.gr/2010/12/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-mp3-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83/

Συμπέρασμα-Προοπτικές 

Το έργο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας που είναι η ηχογραφημένη έκδοση της Καινής Διαθήκης στη δημοτική με μουσική επένδυση έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.


Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση για το θερινό της προτζεκτ «Ιησούς του Ναυή 4» μαζί με την διάδοση των βιβλίων της Καινής Διαθήκης θα διαθέσει το καλοκαίρι του 2011 130.000 κομμάτια της ειδικής παραγωγής της ηχογραφημένης Καινής Διαθήκης σε Mp3/64Kbps/24KHz

ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ-ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ 

Μετά την θετική αντίδραση του κοινού στο πρώτο αυτό εγχείρημα της διάδοσης του λόγου του Θεού με την χρήση των ευρύτατα διαδεδομένων πλέον νέων τεχνολογιών, προχωρούμε στην ηχογράφηση όλης της Αγίας Γραφής που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο, ένα μνημειώδες έργο που θα περιλαμβάνει την ηχογράφηση του εβραϊκού κειμένου της Biblia Hebraica Stuttgartensia, του κειμένου της μετάφρασης των Ο’, του κριτικού κειμένου των Nestle-Alland και των μεταφράσεων στη δημοτική από τα πρωτότυπα εβραϊκά κείμενα και από το πατριαρχικό κείμενο του 1904/1912.

Ως ενδιάμεσο στάδιο προς το μνημειώδες αυτό έργο των 350 περίπου ωρών που δεν έχει γίνει ποτέ από κανέναν στον κόσμο, προχωρήσαμε ήδη στην έκδοση των ΨΑΛΜΩΝ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ που είναι η έκδοση του εντύπου βιβλίου των Ψαλμών, μετάφραση στη δημοτική από το εβραϊκό πρωτότυπο και η ηχογράφηση τόσο του κειμένου στη δημοτική όσο και στο κείμενο των εβδομήκοντα Ο’ με εξαιρετική μουσική επένδυση με παραδοσιακά όργανα της περιοχής των Αγίων Τόπων από μουσικούς διεθνούς φήμης, όπως οι Α.Κατσιγιάννης, Κ. Γκουβέντας, Χ. Τσιαμούλης κλπ του μουσικού συνόλου ΕΣΤΟΥΔΙΑΤΙΝΑ που προσκεκλημένο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης» έδωσε συναυλία την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 στη Νέα Υόρκη. Την επιμέλεια των συσκευασιών των νέων αυτών εκδόσεων έχει ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης κ. Βίκτωρ Κοέν που ζει και εργάζεται στην Αμερικανική Μεγαλούπολη. Το έργο παρουσίασε ήδη ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με εμπνευσμένο άρθρο του με τίτλο: «Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο ιντερνετ; Που δημοσιεύτηκε στις 23/03/2011 στη romfea.gr και σε 3 μέρες έφτασε στις 14.020 αναγνώσεις.

Υπό έκδοση: 

 1. Αναθεωρημενη Καινή Διαθήκη με βιβλιαράκι με τίτλο: «σύντομη εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη και ψηφιακό cd-mp3 24 ωρών και νέα μουσική επένδυση
  1. Παλαιά Διαθήκη με βιβλιαράκι με τίτλο: «σύντομη εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη και ψηφιακό cd-mp3 107 ωρών με παραδοσιακή μουσική επένδυση
  2. Αγία Γραφή: το σύνολο της Αγίας Γραφής τόσο έντυπα όσο και ηχητικά όπως περιγράφεται παραπάνω
  3. Τέλος ήδη δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.vivlos.net που παρουσιάζονται μόνον οι νέες ηχητικές παραγωγές της ΕΒΕ και δίνει την δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να τις αγοράσουν να τις ακούν δωρεάν μέσα από το ιντερνετ
______________________________________________________________________________________________

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ 

Η ηχογραφημένη έκδοση σε μορφή Mp3/64Kbps/24KHz γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο στην δημοτική γλώσσα. Επενδύθηκε με μουσική από τον μουσικό κ. Γιώργο Ζαγόρη που την έγραψε ειδικά γι αυτό το σκοπό και διαβάστηκε από τον Α.Χ.Β. (π.Ραφαήλ). Η επεξεργασία έγινε στο studioA440. Η διάρκειά της είναι περίπου 22 ώρες και περιλαμβάνει και τα 27 βιβλία του κανόνος της Καινής Διαθήκης.

Η έκφραση "Καινή Διαθήκη" προέρχεται από τον ίδιο τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, ο οποίος τη βραδυά του μυστικού δείπνου είπε: «τοτο γρ στι τ αμ μου τ τς καινς διαθκης τ περ πολλν κχυνμενον ες φεσιν μαρτιν».(Μτ.26,28) Το Ευαγγέλιο της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο αποτελεί την μόνη ελπίδα σ' έναν απελπισμένο κόσμο. Η έκδοση αυτή θα προσφερθεί δωρεάν σε όλους τους εμπερίστατους αδελφούς μας: τους φυλακισμένους, τους φτωχούς, τους ηλικωμένους, τους αρρώστους, τους τυφλούς, αλλά και στα νειάτα της πατρίδας μας που προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους σε μια τόσο δύσκολη και απαράκλητη εποχή. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να το προμηθευτούν έναντι της συμβολικής τιμής των 5,5 ευρώ βοηθώντας έτσι την περαιτέρω διάδοση του Λόγου του Θεού από το βιβλιοπωλείο της Βιβλικής Εταιρίας, Εμμ. Μπενάκη 50, Αθήνα, τηλ. 210 3816118

Με τη χάρη του Θεού σε λίγους μήνες θα ετοιμαστεί και η Παλαιά Διαθήκη.

Aν θέλετε μπορείτε να το αποκτήσετε με αντικαταβολή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σας στο Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή από τα κάτωθι επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στα οποία προστίθενται διαρκώς κι άλλα τα οποία μπορείτε να μάθετε τηλεφωνώντας μας στο 210 3839627  

-Αποστολική Διακονία, Δραγατσανίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
-Αποστολική Διακονία, Εθνικής Αμύνης 9α, Θεσσαλονίκη
-Περιβόλι της Παναγιάς, Πρασακάκη 9, Θεσσαλονίκη
-Βιβλιοπωλείο Ιανός, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
-Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης, Ερμού 53, Θεσσαλονίκη
-Βιβλιοπωλείο Αρμός, Πρασακάκη 5, Θεσσαλονίκη
-Βιβλιοπωλείο Παρουσία, Κ. Καρτάλη 85, Βόλος
-Βιβλιοπωλείο Λύχνος Ι.Μ.Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Βόλος
-Παπασωτηρίου, Λ.Δημητριάδος, Βόλος

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέσης καρδίας όλους εκείνους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς ή βοήθησαν παντοιοτρόπως για την ολοκλήρωση και την κυκλοφορία του έργου αυτού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμον.

Τον κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννη, Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

Τον επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Ν. Λούλη, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους που εξ’ αρχής πίστεψε στην προσπάθεια και την στήριξε με κάθε τρόπο.

Τον κ. Αιμίλιον Πολυγένην, Διευθυντήν του 24ωρου Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων www.romfea.gr που υπήρξε χορηγός επικοινωνίας.

Την ελληνίδα “Μυριάμ” πηγή έμπνευσης, απ’ την αρχή του έργου.

Την εταιρία παραγωγής ΝΕΑ MEDIA και τον Διευθυντή πωλήσεων κ. Γ.Κατσίκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κρίγκα της Smart Creative, τα παιδιά του Studio A440, την εταιρία γραφικών τεχνών ΠΑΛΜΟΣ και τον φωτογράφο κ. Κωνσταντίνο Μ. Στέλιαρο.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που θα την ακούσετε και με πνεύμα αδελφοσύνης και αγάπης θα κρίνετε το έργο μας. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ατέλειες και ελλείψεις. Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν οι ικανότεροι για να το κάνουν ΤΕΛΕΙΟ.

Ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να προσφέρουμε ένα ελάχιστο «αντίδωρο» για όσα Εκείνος καθημερινά μας αξιώνει να ζούμε και να γευόμαστε.

Α.Χ.Β. (π.Ραφαήλ)

Γιώργος Ζαγόρης

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.